Wie wij zijn

Wij hebben het uitgangspunt dat je om te beginnen al vrij bent.
Het vertrekpunt vanuit vrijheid is radicaal anders dan we gewend zijn in ons dagelijks doen en laten waarin we vaak reageren vanuit onvrijheid.  Starten vanuit vrijheid maakt dat je houding in alles verandert en dat je ongekunsteld en helder aanwezig kunt zijn in je werk. Van daaruit kun je de regie over je eigen werken en leven nemen. Wij begeleiden je om dát te leren.

Laten we elkaar ontmoeten. Wij geloven dat de ontwikkeling van medewerkers en organisaties tot stand komt in de verbinding tussen mensen onderling.  Graag stellen wij onszelf aan je voor:

Nienke de Vries

Eigenaar – Trainer – Coach

Ik ben Nienke de Vries. De wens om bij te dragen aan een wereld met gelukkige, moedige en wakkere mensen was al vroeg zichtbaar in mijn leven. Ik houd van harmonie en waarheid, en dat mensen volledig aanwezig zijn in hun leven en werken.

Lees meer

Na mijn opleiding aan de PABO heb ik gewerkt als leerkracht, Remedial Teacher, Intern Begeleider en Adjunct schoolleider. Ik ontdekte door mijn opleiding tot coach dat ik graag mensen wil begeleiden en groeps­processen beter wil laten lopen. Mijn belangrijkste vraag als trainer en coach bij het APS was: ‘Hoe krijg je een wakkere organisatie waar iedereen eigenaar is van zijn of haar houding, leren en gedrag?’

In 2009 kwam Zijnsoriëntatie op mijn pad. Ik leerde om steeds opnieuw mijn patronen en problemen te zien vanuit een perspectief dat veel ruimer is dan waar ik mij dagelijks in bevind. Door bewustzijnsontwikkeling te doen en te leren rusten in mijn vrije aard, werd ik milder en liefdevoller naar mijn gewoontes.
Er is een dimensie in ons allemaal die inherent gelukkig, die vrij, open en liefdevol is en die niet wordt bepaald door welke omstandigheden dan ook. In 2017 werd ik leraar Zijnsoriëntatie.

In de School voor Vrij Leiderschap komt alles samen. Ik ben heel blij dat we met onze school mensen en organisaties in het werk bereiken. Dat we mensen leren om een breuk te maken en begeleiden om meer tevoorschijn te komen. In wie ze zijn én wat ze willen; om op het speelveld van het leven te gaan staan en daar ook te blijven. Dat is wat ik wil.

 

Berdine Grashuis

Eigenaar – Trainer – Coach

Ik ben Berdine Grashuis. Kernwoorden in mijn leven zijn: liefde, ontspanning en stuurmanschap. Ik ben stuurvrouw; ik sta aan het stuur van mijn eigen leven. Voor mij betekent dat dat ik altijd een keuze heb. Wat een vrijheid is dat!

Lees meer

Vanuit een geschiedenis van mijn best doen en aanpassen, ontdekte ik dat ik me steeds opnieuw vergiste. Ik was steeds bezig om mezelf te verbeteren. Maar er is helemaal niets mis met mij. Wat een bevrijding om te zien dat ik mezelf via een weg van liefdevolle ontspanning steeds beter mag leren kennen en laten zien. Als student aan de School voor Zijnsoriëntatie blijf ik mezelf hieraan herinneren en blijf ik oefenen. Ik leer meer en meer vertrouwen op mijn vrije en stralende aard.

Ik werk al vele jaren binnen basisscholen als coach en trainer aan professionele cultuur, identiteitsontwikkeling, schoolontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling van intern begeleiders en directeuren. Voor dit werk volgde ik o.a. opleidingen tot Coach, Teamcoach en Schoolleider. In het afgelopen jaar ben ik geschoold in Systemisch werk. Ik doe mijn werk vanuit de overtuiging dat jij jezelf en je omgeving recht doet als je tevoorschijn komt met alles erop en eraan. 

Ik ben gedreven en liefdevol. Ik vind het belangrijk om mijzelf te laten zien. Ik ben open over waar ik struikel en waar ik straal. En ik nodig jou uit om dit ook te doen omdat ik geloof dat de wereld liefdevoller wordt als we elkaar echt helemaal ontmoeten. 

Het is tijd om te stralen. De wereld wacht op jou!