Vrij Leiderschap

Werken vanuit vrijheid

Welke baan je ook hebt, welk werk je ook doet, je kunt dit vormgeven vanuit vrijheid. Je werk is een ultieme plek om vanuit vrijheid te leven. In je werk kun je laten zien waar je in gelooft en wat jou drijft. Als je werkend bestaan een afspiegeling wordt van je wezen, leef je een waarachtig leven.
Je werk is ook een uitdagende plek om vanuit vrijheid te leven. De plek waar je met mensen samenwerkt die je vaak niet zelf hebt uitgezocht, de plek die voorziet in je levensonderhoud, de plek waar je wordt uitgedaagd om te blijven staan in wie je bent en waar je in gelooft.
Bewustzijnsontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling krijgen pas betekenis als ze tot uitdrukking komen in de praktijk. Waar je je ook door laat inspireren, het heeft geen enkele betekenis als je er niet naar handelt. Je werk is bij uitstek de plek waar jij kunt oefenen om vrij en betekenisvol aanwezig te zijn.

Uitgangspunt

Uitgangspunt van de School voor Vrij leiderschap is het feit dat je om te beginnen al vrij bent. Er is een dimensie in jou die vrij is en niet belast met je verhalen en je geschiedenis.

Vrijheid is een geweldig uitgangspunt om je leven tot uitdrukking te brengen: in je relaties, werk en maatschappelijke betrokkenheid. Zo ga je leven wie je ten diepste bent.

Dit vertrekpunt is radicaal anders dan we gewend zijn in ons dagelijkse doen en laten, waarin we vaak, grotendeels onbewust, reageren vanuit onvrijheid.

Wanneer je los bent van je beperkende verhalen verandert je houding in alles en kun je ongekunsteld, helder en contactvol aanwezig zijn in je werk. Van daaruit kun je de regie over je eigen werken en leven nemen. De School voor Vrij Leiderschap is er voor mensen die dát willen leren.

Voor wie?

  • Als je wilt dat je werk in lijn komt met je persoonlijke missie en je wilt bijdragen aan ‘wat er voor jou toe doet’
  • Als je met bewustzijnsontwikkeling bezig bent maar het licht hiervan nog niet doorstraalt in je werkende leven
  • Als je je realiseert dat gewenste verandering begint bij jezelf.
  • Als je verlangt naar open en waarachtig contact met je medewerkers en collega’s
  • Als je je werk ziet als de plek om tot persoonlijke groei en ontwikkeling te komen
  • Als je vanuit zorgeloosheid en vrijheid in je werk wilt staan.

Kenmerken van Vrij Leiderschap

Bewust Zijn

Je bent vrij

 

Je bent vrij in je werk als je stopt en je verhalen los laat. Je ontdekt dan hoe ruim, vrij en liefdevol je oorspronkelijk bent. Vanuit jouw eigen wijsheid ben je open en helder aanwezig.

Bezieling

Je handelt vanuit je diepste motivatie

Met je ziel als werkgever worden je diepste motivatie en waarden zichtbaar in je leven en je werk. Je draagt als vanzelf bij aan het grotere geheel. Je werkt met plezier en je energie is aanstekelijk.

Presentie

Je bent er helemaal

Je bent vrij en gevoelvol aanwezig bij wat er leeft in jou en plaatsvindt je omgeving. Je haakt niet aan en je haakt niet af. Je blijft in contact en deelt wat nodig is.

Zelfinzicht

Je kent jezelf
en je patronen

 Je ontdekt de beperkende invloed van jouw geschiedenis op je huidige leven. Je herkent en doorziet je verhalen en leert om je oude patronen en strategieën los te laten. Er ontstaat ruimte om te handelen vanuit vrijheid.

Systeembewust

Je ziet het geheel en kent je eigen plek

Jij draagt bij door je eigen plek in te nemen. Je ziet het geheel en weet dat je hier een kostbaar deel van bent. Door af te stemmen op het geheel
zie je wat essentieel is.

Integratie

Je straalt 
in je werk

Bewustzijnsontwikkeling is nooit af. Het is belangrijk om tijd te nemen voor reflectie, oefening en onderhoud. Zo leer je om steeds opnieuw je zwaartepunt te leggen in vrijheid.  Als vrij leider ben je moedig en laat je je licht voluit stralen.

Bekijk ons aanbod om ook te leren werken vanuit vrijheid!