Stoppen met redden

sep 28, 2021

Helemaal opgaan in je werk…

Dat klinkt heel positief maar het betekent vaak ook dat je teveel bent aangehaakt en daardoor zelf een beetje verdwijnt. Je gaat er in op maar je raakt er ook ván op.

 In het begeleiden van leidinggevenden zien wij vaak hun grote betrokkenheid bij de medewerkers. Zo groot dat het lastig is om het niet over te nemen of te gaan redden. We verkennen in zo’n gesprek verder wat diegene geneigd is te doen in relatie tot zijn of haar medewerkers. Meestal komt er dan nog een andere beweging in beeld: uit contact gaan. Dat lijken de twee opties, aanhaken of afhaken.

De kunst is om het ‘midden’ te vinden tussen die twee. Dat is de plek waar je helemaal aanwezig bent. Waar je je lichaam bewoont en je present bent met een rechte rug en een open hart. Van daaruit ‘weet’ je meestal precies wat de situatie nodig heeft. En verrassend genoeg is dat over het algemeen niet zoveel. Jouw presentie is het meest belangrijk, je aanwezigheid in contact met jezelf, de ander en de taak.

Je kunt jezelf oefenen in wakker en hartvol aanwezig zijn. Daar vallen jij en je werk samen en ontstaat energie!

Volg ons op:

Informatie en aanmelden:

Berdine: 06 – 406 296 29
Nienke: 06 – 235 306 06